Filmtips - "Up"

Datum 2009-10-31 Klockslag 22:01:02
Alltså det är väldigt sällan jag skriver om filmer, bara om dom är riktigt dåliga (Lordi-filmen... ;) ) eller riktigt bra. Igår kollade jag och Christian på den animerade filmen "Up" och jag kan inte ens förklara vilken otrolig "slagkraft" den har på en! Man skrattar så man knappt kan andas, i nästa sekund sitter man på stolkanten och bitar på naglarna och efter det vill man bara gråta ut hjärtat typ. Helt galet!

Men å andra sidan hade varken jag eller Christian några som helst förväntningar på filmen, så försök att inte ha det ni heller..! ;)

 

Här är min favoritkaraktär i filmen...

 

 

Såå.. go watch it!! =D

Halloweenmys

Datum 2009-10-31 Klockslag 20:10:08
Tjabba tjena! Hoppas att ni har haft en mysig/rolig/läskig halloween so far idag! =)

Jag, Christian och hans mamma - Ewa har sprungit runt på stan halva dagen idag för att hjälpa Ewa med lite inredningsinspiration till hennes nya lägenhet. Yep, hon har också precis köpt nytt. =) Det blev EM, Mio, Duka, Village, matstopp på Vapiono, Sia och till sist (men inte minst) Spiti.

Jag har hittat en stege där som jag SKA ha till min längenhet! Jo, det kanske låter lite konstigt men den är verkligen jättefin (mörkbrun bambu)! Tänkte ha den i sovalkoven så att man kan hänga upp sin kläder när man ska sova.

 

Nu ikväll har jag och babe planerat att ha en riktigt "läskig" halloweenmyskväll! Vi har köpt en massa god mat, lite olika sorters godis, lagrat upp med värmeljus så nu är det bara att tuta och köra! Måste bara komma på lite bra skräckfilmer att kolla på... om vi inte hade sett "The Shining" rätt så nyligen så hade ju den varit självklar!

Har ni några förslag kanske?

 

Human Nature - MJ

Datum 2009-10-30 Klockslag 17:59:19
Springer runt och städar, tänder ljus och gör allmänt mysigt i väntan på babe som är och handlar mysmiddag. En låt som jag bara inte kan sluta lyssna på är Michael Jacksons "Human Nature". Man kommer lätt i in mysmood också. =)
Här har ni dessutom ett live-klipp från 1987 - när han var som allra bäst! Enjoy! =)


Hårfix - scores so far

Datum 2009-10-30 Klockslag 17:43:17
Tänkte redovisa lite hur ställningen ser ut så här långt (en 1;a per röst);

Blond - 1

Mörkbrun - 111

Röd - 111111111111

Melllanbrun -

Koppar - 11111



Ser ut som att det lutar väldigt mycket åt rött, i alla fall om ni får bestämma! ;) Jag ska fortsätta fundera lite...

Dansbakis

Datum 2009-10-30 Klockslag 17:25:33
Hej hopp! Usch, har känt mig alldeles dansbakis idag.. Var på audition igår och dansade konstant från kl. 10-17!! Kan ju säga att jag sov väldigt gott i natt. ;)

Idag har jag och babe haft en riktig mysdag och sprungit runt på stan en del och nu ska vi har en riktig fredagsmys kväll. =)

Alltså, sataaan vad mycket folk det var i stan by the way!! Helt sjukt! Borde inte folk vara bortresta eller nåt? Haha, jag är lite konstig, men jag har tänkt på ibland om man skulle filma när man går en stäcka på drottninggatan en sån här dag. Sen klipper man bort alla andra och bara kollar hur man själv tar sig fram på en öppen gata..! Haha.. ja lite konstig är jag.. ;)

Lite lägenhetsuppdate; Köket kom ÄNTLIGEN igår! Tre dagar försenat.. j-vla transportfirma.. morr.. Men nu är dom i full gång i alla fall! Plus att träplattorna till balkongen är tillskurna, plus att EM ringde igår och sa att min soffa har kommit!!!!! Iiiiiiiiiiihihihihihi!!!! =D Den kommer bli sååååå fin!! Den ser typ ut så här;

 

Det här är samma "grund" som jag har, fast min har fyrkantiga armstöd (istället för att dom svänger in som på bilden), två nackkuddar, mörka ben, vanliga ryggdynor (som på bilden) och mörkgrått tyg (den på bilden är lite mer brun).

Hårfix - hjälp!

Datum 2009-10-28 Klockslag 22:38:52
Jag måste fixa håret snart igen... men jag vet inte vad jag vill göra... har gjort allt redan liksom....

Jag är lite sugen på riktigt koppar-färgat hår..!

Typ lite så här...

 

 

Så, vad tycker ni?

Hjälp mig lite här! ;)

Sniffelisniff...

Datum 2009-10-28 Klockslag 19:13:11


Så där jag, då har man duschat också och testat den nya tvålen och lotionen.
Går runt och doftar som en hel rosbuske. ;)





















Att göra ikväll:



Nu blir det pannkakor!! =D

Datum 2009-10-28 Klockslag 18:01:02

Yummi! =)

Spiti - a little piece of heaven

Datum 2009-10-28 Klockslag 17:37:35
Lyskosuck.... sekunden man kliver innanför tröskeln på "Spiti" översköljs man av känslan att bara lägga sig i något mysigt hörn och bara stanna för evigt.

Du möts av dunkla mysiga färger av mörknat trä, grova mosaikbord, blandat med sprakande färger i lila, rosa och orange. Överallt står ljus och brinner och skapar fladdrande mönster på väggarna, över de mjuka kuddarna och tygerna i sammet. Lite längre in står en hylla fylld med olika teburkar (jag fick hålla i mig att inte köpa med mig te för ex. hundra kronor.. det får bli senare... ;) ). På en ett bord intill kassan väller det över med doftljus, rökelse och tvålar i diverse lukter och varianter (samma köpcravings här). Här och var i taket hänger det klasar av stora "bollar" i alla möjliga olika färger som ger ett lugnt och mysigt sken.

Jag kan inte ens beskriva allt som finns där, och hade jag haft pengar hade jag tagit med mig varenda liten pryl hem! Har ni inte varit på "Spiti" så är detta ett MÅSTE!!

Detta fick jag med mig idag (kommer som sagt dra med mig en väldigt stor del av inredningskassan till denna underbara affär om en/två veckor när det är dags att flytta in): Två "princesskronor" i olika storlekar som man antingen kan sätta värmeljus/blockljus eller en krukväxt i. Sen blev det en hudlotion och en flaska flytande tvål.





Lite bilder från Spiti

(alla bilder från www.spiti.se)

Åååh jag är så glad! Vet inte om d

Datum 2009-10-28 Klockslag 16:13:29

0-440821a0e2a195b1cfb2d90e8595a4d8.png

Åååh jag är så glad! Vet inte om det är alla doftljus och rökelse som jag är hög på, men jag tror att det är mest "bra-shopping-rus". ;) Har precis varit inne i min absoluta favoritaffär och smyghandlat lite saker till lägenheten. Ska visa er sen när jag kommer hem!

How to make a swedish pumpkin pie!

Datum 2009-10-28 Klockslag 13:07:12
Ja snart är det halloween hörrni! =) Har än så länge ingen aning om vad jag ska hitta på då, men det dyker oftast upp nåt kul. Helst av allt skulle jag vilja klä ut mig!

Lite halloween-känsla till er, swedish style! ;)

Liter bilder från Ekerö-giget

Datum 2009-10-27 Klockslag 11:55:59
Hallå där! Försökte lägga upp bilderna redan igår, men som ni andra bloggnördar (som jag) kanske märkte så hade blogg.se nåt systemunderhållsblabla precis när jag skulle fixa med allt... aja, nu kommer dom här iaf! =)

Dagen efter...

Datum 2009-10-25 Klockslag 13:29:35
Åååh jag är så lycklig över att allt gick så GRYMT bra igår!

Klockan 08.06 kom bussen till Lidingö centrum, en hållplats senare hoppar Ida på and off we go! Det tog oss ungefär en timma ut till Ekerö och det kändes verkligen att man var låååångt borta... ;) Men det var väldigt fint!

Väl framme möttes vi upp av en väldigt söt och karismatisk Sara som är kulturansvarig för Ekerös kommun (som vi också hållit kontakten med) och sen det var bara att hoppa på scenen och börja repa direkt. Ljudnasvarig för hela showen var Jonte som hör till hela "väsby-gänget" så jag och Ida visste att vi var i goda händer! ;)

Efter att vi bestämt kläder och dragit på oss värsta scen-sminkningen var det dags att sätta igång showen. Vi inledde och avslutade. Allt som allt tog det kanske en timma och vi var sååååå lyckliga när det var slut! Efter allt repande och fixande hade vi plötsligt kommit till den stunden som man knappt trodde existerade!

Vi fick en timmes paus och sen blev det "streetdance workshop" på scenen. Först trodde vi att det knappt skulle bli av (med tanke på att det bara var småknoddar på workshopen innan oss), men när vi väl drog igång så var det helt plötsligt hur mycket folk som helst, och vi hade grymt kul!

Efteråt kom det fram folk och berömde oss för både showen och workshopen, så förhoppningsvis blir det mer gig redan nu i december. =D

Är hemma hos Christian nu utan kamera-sladd så jag kan tyvärr inte visa upp några bilder än. Men dom kommer! I promise! =)



Håller förresten på att leta lite rolig inspiration till mitt badrum... vet att  jag skulle vilja ha en badkarshylla och hitta då dom här bilderna från den här bloggen. Me like very much! =)

 

Precis så här skulle jag vilja ha det! =)

Svar på tal!

Datum 2009-10-23 Klockslag 15:35:26
Tilda om Kissie - läppfreak??:
det är hon som driver med allt o alla men ingen har fattat det än.. :D


Okej, jag kan bara inte hålla mig..! Kissie går ut och säger att hon "spelar en roll" och hon "driver med folk" osv osv. Men jag anser själv att det finns en gräns för hur långt man kan spela en roll. Att spela en roll som kräver att man sprutar in gunk i läpparna fem gånger på ett halvår borde f-n leta till en Grammy i så fall. Att sola tre-fyra gånger i veckan för att man "spelar en roll" är bara rent idiotiskt.

Hon spelar inte en roll!! Det är hennes alterego, dvs alla de här sakerna hon säger och gör faktiskt är hon själv, men hon skyller på bloggen för att göra det mer "rätt". Jag går iaf inte på att hon bara "driver med folk och spelar en roll". Det enda jag ser är en fruktansvärt osäker liten tjej som slänger på sig en massa "skal" (läppar, bröst, kläder, solbränna, attityd osv) för att dölja den verkliga Alexandra. Alla tonårstjejer är mer eller mindre osäkra, men hennes situation - till skillnad från alla andras - är att den har spårat ur. Skulle inte vilja vara henne...

Tik Tok

Datum 2009-10-23 Klockslag 14:50:21
Äntligen känner jag hur danslugnet börjar sprida sig i kroppen. Varför? Jo det ska jag tala om för er;

1. Idas och min show är klar till imorn. Allt känns tip top och kläderna är bestämda. Nu är det bara att köra!
2. Gjorde klart koreografin till Minivibe i morse (som vi ska köra ikväll) - "Tik Tok" med Kesha.
3. Gjorde klart Feminine Vibes koreografi igår som vi också ska köra ikväll - "Get Sexy" med Sugababes.
4. I och med att vi har Britneys "3" med i Idas och min show så har jag blivit tvungen att nästan göra klart den också (som jag har till min Commercial street F/M).
5. Vi har redan en koreografi klar till nästa veckas höstlovsträning (som jag använder till Specialen
).
6. Jag vet redan vad jag ska göra på Ackis-klasserna på söndag.

Feels like flying! ;)


Snark...

Datum 2009-10-22 Klockslag 13:23:52
"Godmorgon" på er! Har iofs varit uppe ett tag, men det känns inte som att jag börjat vakna till förrän nu. ;) Igår blev det jazz-klass med Jennie som sagt. Hittade faktiskt koreografin som vi körde på youtube. Det här är från i somras så jag är inte med och dansar... (fast vi gjorde bara fram till 0.31 ungefär)

 

 


 

Gissa vad som händer idag då, jo rep med Idaaaa! ;) Idag äntligen kommer vi att göra klart hela showen. Wiiee!! Imorn blir sista repet och på lördag 08.06 går bussen från L-ö centrum. Vi kommer då också blir tvugna att släpa med oss två stolar, vilket förmodligen kommer att se lite udda ut på väg till Ekerö.. ;)

 

Nä, men annars har jag väl inte så mycket mer roligt att berätta. Tänkte åka förbi Mio idag och kolla om mitt överkast till sängen har kommit in (som jag har väntat på i typ två månader nu...). Dom är inte överdrivet hjälpsamma i den där affären kan jag ju tala om. Morr... Ser ut så här fast i ljus/mellangrått...

 

 

Jaja... hörs senare!

Carolina Gynning - småskum?

Datum 2009-10-21 Klockslag 15:21:21
Efter tre veckors repande är det snart dags... på lördag kör vi! Jag och Ida ska ut och giga på Ekerö, vilket förhoppningsvis kommer att generera lite fler roliga jobb senare... ;)

Igår blev det dans med söta Jennie Widegren på Urban Angels-klassen. Very much fun! =)

Bild från Reebok

 

Och ikväll blir det faktiskt ännu mer Jennie-dans fast på Dansklotet och lyrisk jazz. Karl&Knut har nämligen höstlov så det är ju lite trist.. men jag hade inte kunnat önska mig en bättre ersättare! =)

 

Sen måste jag bara fråga er en sak. Var inne på Carolina Gyninngs blogg igår och fick syn på den här. Är aldrig inne på hennes blogg annars, men tydligen så lägger hon upp sånna småskumma filmer på sig själv lite då och då.

 

 

Jag tycker att det är lite halvjobbigt alltså... att titta på... sitter och vrider mig typ... men det är väl hennes sätt kanske att.. ehm.. uttrycka sig på... =/

 

Vad tycker ni?

Sneakpeek 2

Datum 2009-10-20 Klockslag 17:49:10

1e43c21fd6bb38cfa5711847c35c7f0b.png

 

Sneakpeek 1

Datum 2009-10-20 Klockslag 17:47:10

0-19ec66a6f0ae58167f631742f0cc0305.png

 

Sneakpeek på lägenheten. ;)

 

Blåslagen och misshandlad

Datum 2009-10-19 Klockslag 17:11:09
Alltså jag är verkligen blåslagen och misshandlad... av mig själv!! Dansen igår... whooo! Rolig men ajajajaj!! Och nu är det Specialens tur ikväll! ;) Kunde knappt röra mig nu när jag och Ida skulle repa. ALLT gör ont!

Här har ni låten om ni är intresserade.. Sjukt cool!

Ida Coor - Make them beg

 

Fick se videon i helgen. Den som jag korrade för typ en månad sen med kaninerna....

Det finns två versioner. Den ena har Melanie - regissören gjort och den är helt fantastisk!! Sen har Josh Gabriel - artisten gjort sin version eftersom han inte gillade den första... ska inte säga vad jag tycker om den...

Josh's version kommer vara den "officiella" och Melanie's någon slags "directors cut". Hon ska lägga ut en länk med den snart så jag lägger upp den här då. =)

Om ni vill se den andra versionen så ligger den uppe på youtube, men jag vill inte bli förknippad med den, så då får ni söka själva.

 

Nu är det snart dags för undervisning. Tjolahopp!

 

Gomorron på er! Sitter på pendeln

Datum 2009-10-19 Klockslag 13:18:53

0-6bd8c0f51d74058554f8fd5656d701f6.png

Gomorron på er! Sitter på pendeln nu på väg till L-ö för lite rep (för ovanlighetens skull ;) ) Har sjuka blåmärken från undervisningen igår! Kunde knappt sova på vänster sida.. Denna måndag går annars i dansens tecken; Rep, korr och undervisning plus lite mer korr. Skulle egentligen ta ragdollz-klassen i morse, men det hade nog blivit lite för mycket.. Hoppas att ni får en bra måndag! =)

Svar på tal!

Datum 2009-10-18 Klockslag 21:58:50
Tänkte svara lite på några av era kommentarer till dom som inte lämnat någon länk. =)


Postat av: Johanna

Du som är så duktig på att dansa varför söker du inte till ngn heltidsutbildning som balettackademien eller danshögskolan?

Svar; Tack för komplimangen först och främst! ;) Jag funderade på att söka till Ackis förut, men den utbildningen är helt enkelt inte för mig. Jag är redan inne i jobbsvängen och en heltidsutbildning skulle bara ta upp tid för mig som det ser ut nu. Men jag skulle jättegärna hoppa på någon halvtidsutbildning som Daglinjen på Kühlers, fast en högre nivå. Tyvärr finns det inte något sånt just nu, men det kanske dyker upp. =)


Postat av: Danni

Ta det lugnt tjejen! Det där tror jag är stress symptom. Ta inte på dig för mkt, du får ångra det sen. Hoppas allt är bra! Kram

Svar; Tack för omtanken! =) Jo, jag vet själv att det är ganska så grova stressymptom. Som tur är har det blivit väldigt mycket bättre sen det hände och jag har en väldigt bra pojkvän som tvingar mig att ta det lugnt på kvällarna. ;) Kram kram


Postat av: Amanda

Är det nån speciell nivå på Urban Angels-klasserna? :)

Svar; Njaaa... skulle säga avancerad typ.. varierar lite, men det beror ju också på vilken skolas nivå man jämför med. =)

 

Postat av: gremling

Vad är det för hundras? :)

Svar; Det är en "Westie" - West Highland White Terrier och Boogie är vår andra. Vår första hette Minus och blev 15 år gammal. =)



Postat av: Jacob W

Amen!!!

Den här videon passar rätt bra också om du inte sett den innan...
http://www.youtube.com/watch?v=r31cXWt_ndA

hoppas allt är fint med dig Celina!

Kramar jacob =D

Svar; Tack för länken! Med mig är det bara bra! Hur går det för dig med undervisningen? Du kommer väl hem och hälsar på snart? =)

Stor kram!

 

Postat av: Elin

Härligt att ha hitttat till en så vettig och intelligent blogg som din :) Vikthysterin är ju överallt, och som du säger så står man ju som dansare framför spegeln i otaliga timmar, det gör det säkert lättare att få onödiga komplex för både det ena och det andra.. Ser fram emot att följa din blogg i framtiden ! ;)

Svar; Tack så jättemycket för din kommentar! =) Är så trött på att alla (iaf som dansar) ska må dåligt över hur de ser ut bara för att "det är inne att klaga". Det gäller att ta hand om sin kropp! Hoppas att du stannar kvar och läser vidare. =)

 

Postat av: Anonym

hejhej! såg faktiskt dig på stan förut. Jag undrar, var köpte du dina uggs-liknande skor? superfina!

Svar; Hallå där! Tack så mycket! =) Dom jag tror du menar är dom mörkbruna som man knyter i sidan? Köpte dom på H&M's barnavdelning förra vintern faktiskt. Men jag såg att dom hade fått in nya färger nu i år. Om du undrar någon annan gång får du gärna komma fram och fråga, blir bara glad då! =)

Repelireprep....

Datum 2009-10-16 Klockslag 10:43:31
Hej och hå vad det repas! Men idag kommer förhoppningsvis all koregrafi vara klar, sen ska det bara matas!

Hears off läjter!

Dansglad torsdagkväll/natt

Datum 2009-10-15 Klockslag 23:47:58
Är alltid lika dansglad och endorfinfylld när jag kommer hem på torsdagskvällarna (och onsdagar för den delen också). Det är verkligen sjukt hur mycket jag längtar till ons, tors nuförtiden! Och klassen idag var helt underbar! Fick till och med jättefina komplimanger från både Karl & Knut, men också från andra dansare på klassen. Sen i slutet fick jag, Therese Carlsson (min gamla danslärare) och en till tjej visa upp hela koreogafin själva! Känner mig sååå smickrad och glad! =)

Det roliga var att vi körde samma koreografi som förra veckan, så idag kunde vi verkligen jobba med musiken. Åååh vad det är underbart!! =D

Nu tänkte jag äta min middag. Jo, faktiskt... middag... vet att klockan är typ 20 i 12 men äter jag inte nu kommer jag må kasst när jag vaknar imorn!

Och ännu en gång är det helg... fattar inte var dagarna tar vägen! Undrar om det är för att man har roligt, eller att man bara har samma schema och samma vanor? Hm...

Hoppas på att få mina bilder i helgen också! Iiiii!! Är jättenyfiken på hur dom kommer bli! Andreas (fotografen) sa iaf att dom blev jättefina!

Men nu ska jag som sagt äta! Tudeluuuu! =)

(Gammal bild)

www.missionimages.se

Workshop på höstlovet med Ida&Celina

Datum 2009-10-15 Klockslag 14:52:09

DON'T MISS!!


 

För att anmälan, gå in på wwwl.lidingodanscenter.se

Moulin Rouge-gig

Datum 2009-10-15 Klockslag 14:31:45
Nu har Ida och jag varit och repat inför vårt Ekerö-gig... guuud så vi repar! Är verkligen helt slut! Men nu har vi iaf gjort ungefär 8 min av 11 så det är inte långt kvar. Resten tar vi imorn och sen är det gig nästa lördag.

Har precis fått ett dansjobb också! Wiiie! =D Låter sjukt kul! Det är en Moulin Rouge-show på Berns i december. Först ska vi gå runt och "karaktärs-mingla" med alla gäster och efter det blir det diverse olika shower under kvällen. Älskar verkligen hela Moulin-Rouge-stilen så det kommer verkligen att bli grymt! =)

Lite dansfilmer...

Datum 2009-10-14 Klockslag 22:12:13
Kom precis hem från Kar&Knut-klassen. Deras klasser lyser verkligen upp hela min vecka! =) Jobbiga är bara att dom ska ändra tider till nästa termin, vilket betyder att jag på något sätt också måste ändra mina jobbtider... kan bli knepigt... men det måste göras! Jag kommer seriöst dö om jag inte får dansa med dom under ett helt halvår!

Här är två koreografier som vi gjort tidigare! (jag är inte med här)

 

Stop whining and start eating!! Forts...

Datum 2009-10-14 Klockslag 15:14:40
Alltså, nu får ni inte missförstå mig. Det verkar iaf som att dom flesta förstod vad jag menade med mitt förra inlägg, men bara så att inte någon ska ta illa upp så tänkte jag bara utveckla det inlägget lite.

Det är absolut inte så att jag klankar ner på folk som har ätstörningar, anorexi, etc. Självklart förstår jag att det inte bara är att "lägga av" när man väl hamnat där. Det är samhället och deras sätt att tvinga folk ner i skiten som jag är fed up med! Som dansare står man och dömer och kollar på sig själv i spegeln varenda dag, vare sig man vill eller inte. Vi visar upp oss i tajta kläder och våra kroppar blir bedömda beroende på hur vi rör oss. Därför är det inte jättekul att varenda dag bli proppad med "smal-hets" från TV, reklamer, internet, tidningar, osv osv.

  • Ät dig smal!
  • Bli smal på 5 dagar!
  • Minska midjedmåttet med 30 cm!!
  • GI-metoden!
  • Blabla-metoden!
  • Kändisarnas smalknep
  • Ät det här!
  • Ät inte det här!

Jag FATTAR INTE att det här kan vara lagligt!!! Vill man bli smalare, då letar man upp metoderna som verkar bäst för en själv. Vi andra, t.e.x. dansare, ungdomar, whatever, orkar inte höra på all hets!!

Jag hatar att den här hetsen tar över personer i min närhet som jag bryr mig väldigt mycket om och jag blir så ledsen när jag ser att dom mår dåligt! Det är inte rättvist helt enkelt. Sen det Kissie gör är ju bara rent vidrigt. Att hon faktiskt tjänar pengar på att få unga tjejer att må dåligt.

Varför kan inte mat bara vara en positiv sak? Det är ju energi som gör att man presterar och mår bra! Och mår man bra så ser man också bra ut! Varför ska "samhället" hålla på och konstant klanka ner på mat och göra det till ett så sjukt negativt laddat ämne?

På nåt stört sätt är det liksom inte riktigt okej att säga att man gillar mat och gärna äter godis på helgerna. Men nu gör jag det. Jag är trött på hela grejen! Jag gör uppror mot hela mathetsen!

ÄT DET NI VILL OCH MÅ BRA ISTÄLLET! =)


Min rublik är alltså riktad till media och hela samhälls-hetsen;

STOP WHINING AND START EATING!!

Punkt.

Stop whining and start eating!!

Datum 2009-10-13 Klockslag 22:57:56
Sitter här med en leverpatstej- och gurkmacka i handen. Det är väldigt gott kan jag tala om för er... =)

Alltså, jag måste bara få slänga ur mig lite åsiker om just mat - ett väldigt hypat ämne. Varför kan bara inte folk slappna av?? Är så fruktansvärt trött på all hets! Jag ÄLSKAR mat!! Det är typ bland det bäst som finns! Jag äter godis, jag äter bullar, men så äter jag också "vanlig" mat och jag tror (och hoppas) iaf inte att det är så många i min omgivning som skulle kalla mig tjock direkt.

All respekt till folk som väljer att äta nyttigt, men som ÄTER. Jag själv känner väl kanske inte att jag skulle vilja slänga i mig Donken-mat flera gånger i veckan, men det är då mest för att det är så mycket konstiga ämnen i deras mat som kroppen inte ens kallar för mat. Men jag är så galet trött på folk som får för sig att dom måste svälta sig själva för att bli smala.

För er som inte vet det, så funkar detta inte! Eller ja, visst håller du på så j-vligt länge och satsar på att äta ett äpple om dagen så visst. Du lär gå ner i vikt. Men det är bara muskler. Ditt fett sitter kvar för att kroppen ställer in sig på svält. Sen så fort du stoppar i dig något så klamrar sig kroppen fast vid det med näbbar och klor och du kan omöljigt bygga muskler. Du lagrar bara...

Plus att du f*ckar upp hela matsmältningen och ämnesosättningen så att du formodligen kommer ha mag- och tarmproblem sen resten av livet. Så fort man börjar äta igen blir kroppen större än vad det var innan. Man blir svag, tappar koncentrationen och presterar allmänt sämre. Du tappar håret på huvudet, får kass hy, får fjunhår över hela kroppen och i ansiktet (dvs "skägg" och "mustasch") och immunförsvaret försämras - dvs, du lär vara sjuk hela tiden.

Låter det lockande??

 

Därför blir jag också så sjukt j*vla piss-förbannad när bloggare som - inte så oväntat - Kisse, går ut med att hon inte äter något alls, att allt över 48 kg inte är okej, sina j*vla matscheman, blablablablabla. DET ÄR INTE OKEJ!!! Hon är en sjukt stor bidragande faktor till samhällets syn på vikt och mat. Det kändes faktiskt som att den synen var på väg att ändras, men självklart ska hon provocera och ha uppmärksamet och världen tar genast fem steg tillbaka.

 

Problemet är ju att dom som läser hennes blogg inte fattar att hon är oseriös och fruktansvärt osäker i grunden, och läsarna som då ser upp till henne börjar mat- och vikthetsa. Detta sprider sig vidare till deras bloggar och så plötsligt har vi en gigantisk epedimi bland barn och ungdomar.

 

Och nu är hon dessutom nominerad till "Årets blogg". Up f*ing yours säger jag bara! Hon och alla andra som hetsar offentligt för att det är "coolt" borde spärras in.



Jag står för att jag älskar mat och jag behöver mat för att klara mitt liv.



Stop whining and start eating!!!

 



 

Fick precis det här klippet från Jacob och jag tyckte att den passade väldigt bra här så here it is!


Racershopping!

Datum 2009-10-13 Klockslag 18:20:11
Hallå där!

I morse drog pappa upp mig kl. halv tio (satte klockan på en timma tidigare men snoozade säkert i en halvtimma) för då var det dags för en racer-trip ut till IKEA. Dags att köpa TV-möbel och matbord! Vi kom dit precis när det öppnat vilket också betydde att det knappt var någon där. Vi visste precis vilka hylllor vi skulle till i lagret, så vi sprang ner dit och letade upp TV-bänken. Rykten från andra IKEA-affärer sa att den tagit slut överallt eftersom de - lägligt nog - hade satt den på rea med 800:-. Men där var den! Vit och allt! ;)

Efter det sprang vi bort för att plocka fram bordet, rullade iväg till kassan, kom direkt fram för att betala (inga köer!) och sen var det "bara" att knöka in allt i bilen. Strax innan kl. 11 var vi hemma igen.

Det kallar jag racershopping! ;)

Fast min TV är ganska så mycket större än den där, så det kommer nog se mer ut som den under...

Utfällbart och praktiskt! =)

Varför ska det vara så kallt för??

Datum 2009-10-13 Klockslag 16:19:14

556e34aff62a8c8723da51094c19961a.png

Varför ska det vara så kallt för??

Jag lovade ju er gamla bilder...

Datum 2009-10-12 Klockslag 23:48:57


Guumårrån sunshines!

Datum 2009-10-12 Klockslag 14:09:26
Eller ja, jag vet att klockan är två på eftermiddagen, men jag och Christian har faktiskt tagit en välförtjänt sovmorgon och firat att Aarons platta är helt inspelad och klar! =) Nu ska den skickas på mastering och sen ska den tryckas upp. Wiiie!!

Grattis säger jag!

Idag är det korra som gäller! Skulle helst vilja slänga ur mig hela dansen till en av mina grupper ikväll.. So be prepared!! ;)

Veckan ser väl inte så värst annorlunda ut än vanligt. Ska som sagt på möte på torsdag och snacka lite gympagrejor, annars är det dans, undervisning och rep med Ida som gäller.

Idag påbörjas också andra veckan av målningen i lägenheten. Yeeey!! Är väldigt spänd på hur det kommer att se ut. =)

Nä, nu ska jag och babe äta brunch. Hears off later!

Gamla spöken som kommer tillbaka

Datum 2009-10-12 Klockslag 00:37:32
Var ju som sagt och hälsade på gamla livet igår - gymnastikuppvisning i gångsätra skola (mitt gamla gymnastium) med GT Vikingarna (min gamla gymnastikförening).

Lite historia;

1994 var jag alltså nio år och började på då på Vikingarna på Lidingö. Gymnastik blev snabbt större delen av mitt liv och lyckades konkurrera ut både sjöscouter (till min pappas stora förfäran) och pianospelande (till min mammas stora förfäran). Kvar blev alltså Vikingarna som flätades in alla delar av mitt liv - skola, kompisar, drömmar, fritid, osv.

Jag flyttades snabbt uppåt i nivå och till slut vid 15-års ålder hamnade jag i förenings bästa trupp - elittruppen, ET. Tyvärr hann jag inte ta alltför många volter på den nivån innan jag råkade ut för en olycka och drog knäskålen ur led (finns också på film btw). Vilket också innebar att hela min värld vändes upp och ner. Jag var Celina - gymnast i Vikingarna. Vad var jag utan det?

Men lite av mig var nog redan på väg därifrån (som gymnast), därför var det inte ett svårt beslut när jag - så fort jag kunde stödja på benet igen - tog över en F-grupp. En grupp småtjejor som var födda -89 till -91. Och dom var små kan jag lova! ;) Många av dom har senare följt med mig upp till dansen och sen vidare ut i stora världen och är nu ute och reser runt, vilket känns både kul och lite halvskumt. ;)

Fristående och trampett var alltid mina favoritgrenar - men framförallt fristående, grenen inom truppgymnastik som kan jämföras med dans. Därför blev jag också den som var ansvarig för fristående i min första F-grupp. Jag började också koreografera smådanser till andra grupper på t.ex. uppvisningar. Koreografierna blev efter hand mer och mer komplicerade och jag letade inspiration överallt! Uppvisningsdanser var något jag brann extra mycket för och när det blev dags för 24-timmars Gympan i Eskilstuna (som hålls var fjärde år har jag för mig) bestämde jag och en annan tränare som heter Lisa att vi skulle kamma hem "Gyllene Limpan" - ett väldigt prestigefyllt pris inom just uppvsiningsdans. Alla tävlingdgrupper inom Vikingarna var med och självklart fixade vi det tillsammans! ;)

Jag klättrade också som ledare inom grupperna, gick alltfler utbildningar och hade till slut tränat alla nivåer inom föreningen. Allt från B-grupper till elit. Men det var i CT-1 som jag till slut stannade. Dom var runt 15-18 år gamla och jag bestämde mig i samma veva att göra ett nytt fristående till dom - Toxic. Det gick hur bra som helst och vi fick alltid superfina poäng!

Efter 6 år som gymnast och sedan 6 år till som tränare kände jag att det var dags att lämna boet. 2006 var jag 21 år och packade då ihop min Vikinga-overall, mina diplom och medaljer, mina fristående-pärmar med regler, utbildningspapper, formationer, o.s.v.

Dansen började då istället ta över mitt liv och jag la min framtid i dens händer.

Nu efter tre år utan gymnastiksalslukt verkar det som att jag kanske sätter en trevande fot tillbaka i mitt gamla liv. Men det kan nog aldrig bli som förut. Tillbaka i det gamla men på ett nytt sätt. Och det känns faktiskt spännande och kul. =)

Jag ska på möte på torsdag, efter det kan jag berätta lite mer om vad det hanlar om.

Så här ser ET's nya fristående ut nu, och jag älskar det! Har kollat runt lite (och försökt vara objektiv) på hur friståendena ser ut nuförtiden och jag måste säga att det här slår alla jag sett med hästlängder! Plus att detar dräkter är F-A-B! Vilket dom nog också lär höra lite då och då... ;)

Good iivniiing ävrybady!

Datum 2009-10-11 Klockslag 21:44:02
Väll hello! Todäj aj have biin på a dop. It vas får maj boyfränds kusins dotter, Meja. She var väry pritty! Thän vi häd sandwiccchhhcake, änd aj liked it väldigt much! Änd of cors the prinsessacake. Jummi!

Läjter ikväll have aj had klasser on the balleiäkädämiii. The dansare vör väry good!

Änd nu have aj ätit dinnär.

Aj fiiiil a bitt flummish.....

En of maj dancers, Laura ät Lidingö sänd me this movi, she tyckte it vas maj stajl.

Aj håller with!


 

Baj baj!

 

Gamla livet hälsar på

Datum 2009-10-10 Klockslag 14:59:47
Idag ska jag på gymnastikuppvisning. Det var inte igår kan jag ju säga! Inte alla som vet det kanske, men från början höll ju jag på med gymnastik, vilket också var mitt liv ända fram till för några år sedan. Var gymnast i 6 år och tränare i 6 år efter det har jag för mig.

Var både koreograf och tränare i fristående och det kan t.ex. se ut så här;

 

Har en massa roliga foton på mig som gymnast hemma sen som jag tänkte att ni skulle få se. Men nu måste jag åka! Tudeluuuu!

Britney koreografi

Datum 2009-10-10 Klockslag 02:05:39
Tänkte göra Britney's nya låt "3" till min commercial street F/M. Funtar på nåt i stil med det här.......
Både kroeografi och styling då.
Hrm..............
;)

Skräckfilm + Lordi = ???????????????

Datum 2009-10-10 Klockslag 01:12:57
Alltså jag har precis sett den flummigaste skräckfilmen någonsin!! Flippade runt bland kanalerna och får syn på nåt som verkar vara värt att lägga några minuter på. I början måste jag nog säga att det faktiskt såg riktigt läskigt och coolt ut med sjukhusmiljö och allt. Den bilden försvann ju ganska så snabbt när det istället för läskiga små flickor, dyker upp monster som ser ut att komma från någon dålig 80-tals film. Kan ju säga att det tog av udden lite på det läskiga. Ännu mer flummigt var att det hade rock-kläder(!) på sig. Känns ju väldigt passande i en sjukhus-skräckfilm.

Men priset tar ju det sista monstret..! Av någon anledning började jag tänka på Finland när han dök upp. Två sekunder senare dök namnet "Lordi" upp i huvudet på mig och jag kunde verkligen inte hålla mig för skratt!

Det sjukaste är att det var Lordi!!!!!!!!! Dom stod med i eftertexten plus att dom körde en av deras låtar!! AAAAAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!

"Dark Floors" hette filmen om ni nu blev nyfikna. Garvade lite extra när jag läste eftertexterna och alla "corpse" hette typ Pekka Määkiiilääähääähähä. ;)

Dom där finska "corpsen" låg verkligen överallt!

Och här har ni trailern på sjukhuset med finska monsterrockare...

Prepare to be scared... ;)

Fredagsmys i sängen.. =)

Datum 2009-10-09 Klockslag 15:30:52

5b2fd2b0def48f7d17a01b0352e48cbc.png

Fredagsmys i sängen.. =)

Dans = Terapi

Datum 2009-10-09 Klockslag 14:28:08
Så himla synd att jag inte har klass med K&K (ja, jag vet att jag tjatar... ;) ) idag.. skulle behöva dansa av mig lite. =)

Casey Stratton

Datum 2009-10-09 Klockslag 14:06:30
Så himla bra... bara lyssna...

Grrrrrrrr.....

Datum 2009-10-09 Klockslag 12:30:10
Morrrrr...

Har ni sett det här youtube-klippet förresten? Så fruktansvärt kul!! =D Såg det för några dagar sen i studion, och då hade Christian, Kenny och Aaron redan pressat klippet diverse gånger. ;) Fyyy vad jag skrattade!

 

Eller den här; "Worst fighting scene ever" ;)

 

And btw;

Don't do drugs! ;)

 

 

Peace out!

Oh happy daaays!! =D

Datum 2009-10-09 Klockslag 00:18:36
Nu kommer jag låta jättefjantig och fånig, men jag måste bara få skriva av mig att Karl kom fram under klassen idag och hjälpte mig med lite saker i koreografin. Sen i slutet av lektionen kom han fram, kramade mig och sa att jag var jätteduktig och frågade bl.a. var jag hade dansat förut och lite annat. Han sa också att han tyckte att han tyckte att det var så roligt att ha mig där och att jag ska fortsätta ta alla deras klasser så mycket jag bara kan! =D

Nu känner jag mig som en femåring som blir glad för lärarens uppmärksamhet, men det här är verkligen en milstolpe för mig i dansen. Jag blev nästan gråtfärdig av lycka! ;) Som jag skrev förut är Karl&Knut något som jag faktiskt aldrig trodde att jag skulle klara av. Jag tittade på lite klipp på youtube och blev ledsen för att jag nog egentligen borde inse och acceptera att jag aldrig kommer vara på den nivån. Men nu dansar jag på för fullt och det är så sjukt kul!

Dom har verkligen fått mig att dansa ut igen och dom får mig att pusha mig själv över gränser som jag bara drömt om. Precis som riktigt bra lärare ska göra. =)

Tack tack tack säger jag bara! Massa danskärlek till er. =)






Det här gjorde dom till "So you think you can dance - Scandinavia" där jag för övrigt var med i trailern och dansade... ;)

 

Trailern

Wazzup, hur ball är inte jag likso

Datum 2009-10-08 Klockslag 14:02:40

2a64dcb441f84a67a61272ef6adf4a99.png

Wazzup, hur ball är inte jag liksom?! ;) Rep med Ida, yo yo yo!

Idag har varit en bra dag! =) Bra

Datum 2009-10-07 Klockslag 23:38:47

55f71b50b03f18ec7280e468027b6f72.png

Idag har varit en bra dag! =) Bra lägenhetsshopping, bra Karl&Knut-klass och nu blir det mys hos min väsby-pöjk som dessutom köpt doughnuts till mig. I feel good... =)

Kakel- och Mioshopping

Datum 2009-10-07 Klockslag 15:37:56
Shoppingen från idag;

Taklampa i sovalkoven

 

Lampfot som ska bli sänglampa (antingen i fönstret eller på nattduksbordet)

med tillhörande lampskärm (fast i svart)

 

 

Hallmöbler;

Hatthylla, skohylla och kroklist (fast alla i samma mörkbrun då så klart)

 

Och sist, men inte minst KAKEL till köket!!!!!! =D

Finally!!!!

Och det kommer verkligen bli såååå fint! Det blev inte den rostfria som jag visade innan, utan en annan mörkgrå sten med avlånga plattor som varierar i matt sten, grov sten och GLITTRIG sten!! =D I love!

 

Sen köpte vi en TV-bänk som jag hade tänkt att ha som hallbänk och lägga på några kuddar, men efter att vi beställt den så kändes den nog lite stor ändå för hallen, så det blir att leta upp en ny.

Och nu tänkte jag ta en nap så att jag är pigg till K&K-klassen! =)

....

Datum 2009-10-06 Klockslag 17:28:16
I morse var jag, mamma och pappa i stan och svingade fram oss i djungeln av köksmosaik... jag kräääks på mosaik nu känns det som!! Men det verkar som att vi har hittat nåt iaf...

 

Typ liknande det här fast avlånga bitar, fast ett annat mönster (typ som tegel).

Tror det kan bli grymt! =)

 

Efter det var jag inne på Marikas och tog Urban Angels-klassen. Jag sög, men what the f*ck. Ibland har man dåliga dagar bara... kunde inte alls fokusera! Men koreografin var jättefin.

Nu har jag lyckats korra klart Michael Jackson's "Black or White" till klasserna ikväll, så nu är det väl bara att äta lite middag och chilla fram till kl. 19...

Bilder från kryssningen (Gathania)

Datum 2009-10-05 Klockslag 23:29:32
Hittade lite bilder hos Chris http://chrisjustice.blogspot.com/, så nu snor jag dom! ;)



Mums!

Datum 2009-10-05 Klockslag 22:53:25
Här kommer lite bilder från i lördags när jag och babe var på mysdejt! =) Först tog vi en liten minishoppingtur, dvs Christian handlade lite grejer åt mig. ;) Sen satte vi oss på Vapiano och myste loss innan vi tog pendeln hem och hade en soft kväll med Kenny och Aaron.

Tog lite bilder på Vapiano som jag skickade till bloggen, men tydligen så kom dom inte fram. Så här är dom!









Annars har min dag sett ut så här....

Johan Palms "Emma-Lee", bahind the scenes...

Datum 2009-10-04 Klockslag 23:41:24
En liten filmsnutt för alla er Johan Palm-fans! ;)

 

och så här blev resultatet...

 

....

Datum 2009-10-02 Klockslag 21:20:04
På Karl&Knut-klassen i onsdags råkade jag dra till lite muskler i höften, vilket gjorde sjuuuuukt ont!! Hade klass med dom dagen efter också så man var ju lite halvpanikig innan... men det gick som tur var bra... med höften iaf...

Fick däremot galna dubbelslag på hjärtat (typ 4-5 st i rad) och jag trodde seriöst en stund att jag antingen skulle svimma eller dö på plats. Så fruktansvärt obehagligt!

Som tur är har jag världens mest omhändertagande pojkvän som jag kunde luta mig mot resten av kvällen. =)

Nu i helgen är det bara att ta det lugnt som gäller. Kanske lite bio, middag i stan och allmänt myspys med karl. Och nu vankas det pasta med lax och grönsaker. Luktar MUMS! =)

Namn: Celina
Årskull: Gissa! ;)
Bor: I min 37:a på Gärdet
Sysslar med: Egenföretagare och frilansar som dansare och koreograf. Undervisar i dans på bl.a. Lidingö och Balettakademien i Stockholm. Håller också lite på med musik i olika projektformer.
I min blogg: Här hittar du allt från dans, musikvideoinspelningar, träning och kost till kläder, mode och annat ytligt. ;) Det som händer mig och saker jag gillar/inte gillar hittar ni här helt enkelt.
Motto: "Fake it 'til you make it"

Våra vänner:
Celina Rydéns blogg
Naglar i Stockholm - CelinasNaglar
Ida Warg - Sveriges bästa träningsblogg
Musikstuio i Stockholm, mixning och mastering
Kalasfabriken - Coverband
Webbdesign, Googleoptimering i Stockholm
Avslappningsmusik och Meditationsmusik