Hur man gör en Celina-sminkning

Datum 2010-02-23 Klockslag 14:32:21
XX om Kokar disktrasan:
Hej Celina! jag skulle bli jättejätteglad om du visade hur du sminkar dig! :D



Jamen då kör vi då. ;) Jag är ju en sån som sminkar mig rätt så mycket... folk brukar faktiskt inte riktigt känna igen mig när jag är osminkad om de aldrig sett mig så förut. Det var en period när jag sminkade mig lite mindre och då kände Anne-Lie faktiskt knappt igen mig (notera att jag känt henne i 6 år).


Eftersom jag har extremt mörkbruna ögon så kan jag också dra på med ganska så mycket smink utan att det ser jätteöversminkat ut (hoppas jag iaf! ;) ).

Eftersom jag har rätt så slät hy så grundat jag bara med lite i.d. foundation och toppar med i.d.'s solpuder över kindbenen, näsan och pannan.

 

Efter det brukar jag hoppa till ögonbrynen och börjar då med att fylla i med en ögonbrynspenna (använder för tillfället mina stumpar från FACE) och avslutar sen med att fylla i resten med en ögonbrynspensel och en mörkbrun ögonskugga så att det inte ser så "ritat" ut.

 

På ögonlocken brukar jag använda samma ögonskugga som till ögonbrynen och målar då rätt så långt ut att jag får ögonlocken "vingformade". Är väldigt noga med att sudda ut kanterna rätt ordentligt så att det inte ser så skarpt ut. Sen lägger jag lite ögonskugga under ögonen och suddar där också. Avlsutar med svart kajal på övre och undre fransraden, plus "innuti" ögat. Sudda under!

 

Sista finishen blir mascara och lite rouge på kinderna. Voila! ;)


(bild från julafton)


Som ni märker låter det som att jag går runt och ser ut som en dragqueen på dagarna, men knepet är att sudda, sudda, sudda!! ;)


Kommentarer

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Namn: Celina
Årskull: Gissa! ;)
Bor: I min 37:a på Gärdet
Sysslar med: Egenföretagare och frilansar som dansare och koreograf. Undervisar i dans på bl.a. Lidingö och Balettakademien i Stockholm. Håller också lite på med musik i olika projektformer.
I min blogg: Här hittar du allt från dans, musikvideoinspelningar, träning och kost till kläder, mode och annat ytligt. ;) Det som händer mig och saker jag gillar/inte gillar hittar ni här helt enkelt.
Motto: "Fake it 'til you make it"

Våra vänner:
Celina Rydéns blogg
Naglar i Stockholm - CelinasNaglar
Ida Warg - Sveriges bästa träningsblogg
Musikstuio i Stockholm, mixning och mastering
Kalasfabriken - Coverband
Webbdesign, Googleoptimering i Stockholm
Avslappningsmusik och Meditationsmusik


RSS 2.0