To dance or not to dance...

Datum 2009-07-04 Klockslag 01:34:17
Sitter här och känner mig allmänt nere... I grunden beror det på en viss situation men den tänker jag inte gå in på här.. handlar om tråkga saker som pengar...

Skit samma, jag har funderat länge (och då menar jag inte senaste veckan eller månaderna utan snarare senaste åren) på varför jag inte fungerar som alla andra dansare verkar göra. Sista halvåret har jag verkligen inte haft någon dansglädje what so ever när det kommer till min egen träning. Eller jo, baletten faktiskt men det är också en annan sorts dansglädje...

Vad hände med den tiden när man gick in på klass och tog in koreografi så att det stog ut ur öronen på en och man bara ville ha mer, mer, mer??! Känns som att det var hundra år sedan jag tog en rolig klass med bra koreografi..!

Det går ju tyvärr också ut över mitt eget koreograferande.. känns som att allt jag gör nu för tiden ser likadant ut... jag har verkligen ingen inspiration..! Och det värsta av allt är att jag inte ens är sugen på att dansa!! Vad är det för fel på mig???

De gångerna jag verkligen lever dans är faktiskt när jag spelar in videor. Det kan nog vara bland det absolut bästa jag vet! Men för att korra bra musikvideor behöver man gå på bra klasser, vilket jag känner just nu inte är helt lätt... man skulle ha sommarhus i USA...

En sak som jag verkligen ska göra i augusti är att gå på Bounce-summer-camp och samla på mig lite inspiration... hoppas jag i alla fall....

En annan sak som jag funderat på är varför alla andra dansare utom jag måste dansa heeeela tiden..??!! Jag har haft dom cravingsarna förut men dom är borta för länge sen. Nu när jag dansat ett år i sträck på daglinjen så vill jag knappt ens titta på dans. Det är som att jag förätit mig på dans..! Jag behöver mitt sommarlov och min paus från allt och göra annat, men vaför är det ingen annan som behöver det?? Är jag en sämre dansare för det? Är jag ens en dansare?

Jag avundas dom som aldrig får nog av dans. Jag vill verkligen få tillbaka min glöd och min passion. Känna att man måste dansa varje dag annars blir man galen! Jag saknar det... och jag blir ledsen när jag tänker på att jag kanske håller på att glida ifrån allt det där... vad är jag utan dansen liksom?


Kommentarer
Postat av: Nicke D

Skön skrevfläck där!

2009-07-04 @ 01:46:14
Postat av: M

If U could see the future... There would be no complains... ;)

2009-07-04 @ 02:14:24
Postat av: Celina

Svar Nicke D: Glansiga byxor... suck...

2009-07-04 @ 02:21:30
URL: http://schlaijna.blogg.se/
Postat av: ida

Lite komiskt att du skriver om det här idag för i förrgår hade jag ett sånt här snack med Cat (en tjejkompis från akis) å jag sa precis det du skrivit .. Vi Behöver en tripp till L.A :) Och dina koreografier med alla elever var klockrena glöm inte att du är en grym koreograf o att det här jobbet tyvärr ibland känns som "ett vanligt" jobb som ibland s***r! men du är fantastisk som dansare och glöm inte melodifestivalen ;) Love Ida

2009-07-04 @ 07:24:02
Postat av: nora

Du är en tillgång för och till dansen.. Jag hade inte mått lika bra om jag inte hade gått på dina klasser, som är helt underbara och fantastiskt roliga! Jag kan sitta och längta en hel dag efter lektionen med dig och jag är alltid glad efter en klass, även om det känns svårt och som om jag inte kommer klara det, för du peppar oss alla och ger oss så mycket komplimanger och det hjälper verkligen! Du hjälper, mer än du förstår tror jag.. Med ditt glada humör kan du vända en hel dag!

Du är BÄST! Hoppas sommaren ger dig mer än bara sol, värme och mycket glass. Hoppas du hittar tillbaka, för vi behöver dig! <3

2009-07-11 @ 22:59:03
Postat av: johanna

kom in på din bloog genom en slump och läste detta inlägg. Jag har gått den ettåriga förberedande linjen på balettacakdemien nu och känner precis likdant som du när det gäller dans pauser. När man dansat så intensivt i ett år är det Skönt att bara få ta det lungt och inte tänka på dansen ibland. Men jag håller med dig om att man ofta funderar på om man är en sämre dansare bara för att man inte vill dansa hela tiden :/ jag läser dagligen dansbloggar där de skriver att de får abstinens om de inte får dansa snart och man undrar ibland varför man itne själv känner så.

2009-07-13 @ 14:58:07
URL: http://helloosaferide.blogg.se/
Postat av: johanna

kom in på din bloog genom en slump och läste detta inlägg. Jag har gått den ettåriga förberedande linjen på balettacakdemien nu och känner precis likdant som du när det gäller dans pauser. När man dansat så intensivt i ett år är det Skönt att bara få ta det lungt och inte tänka på dansen ibland. Men jag håller med dig om att man ofta funderar på om man är en sämre dansare bara för att man inte vill dansa hela tiden :/ jag läser dagligen dansbloggar där de skriver att de får abstinens om de inte får dansa snart och man undrar ibland varför man itne själv känner så.

2009-07-13 @ 14:59:00
URL: http://helloosaferide.blogg.se/
Postat av: ellika:)

Även fast ja är 14 bara, så kände ja exakt såhär förra året. Min dröm hade alltid varit att bli dansare. Men sen bara dog den. Men mina kompisar tvingade min att fortsätta bara en termin till, de tyckte att ja borde gå i en bättre grup. Så ja sökte vidare. Ja sökte egentligen till f++, men så kom ja in i din minivibe.

O då blev dans kul! Ja går i flera gruper, men de är bara dina man riktigt kämpar för. För att lära sig, o för att sen få bra placering.

DU HAR GJORT DANS ROLIG IGEN FÖR MIG!!!

tack<3<33<3<33<3

2009-07-17 @ 12:07:34
URL: http://ellikaas.devote.se
Postat av: JennyKE

Jag är inne på den här bloggen för första gången och såg det här inlägget.

Jag har haft så många olika danslärare så det är sjukt, men ingen Ingen har varit i närheten av så bra som du!

Jag är bortskämd med bra koregrafi och sen så kom du med så sjukt mycket bättre k än någon annan.

så om du känner att du inte har inspiration nu så kan jag inte ens föreställa mig hur bra danser du gör när du har det!

Du är en grym dansare och även om du inte gillade jobbet på balettakademin(jag gick femenine vibe 4 det här året och frågade dig var du hade köpt din fransväska och blåglansiga jacka, ellos! haha) så var du jättebra.

Bästa läraren av alla jag haft.



Vad man än gör så känner man som du ibland. sen tar man en paus som du i sommar och ser.



Som vinden med elden.

antingen får du lusten tillbaka så elden stärks eller så kommer du på att det inte är vad du brinner för och pausen släcker elden.



Men jag tror att du kommer att hitta tillbaka till dansen igen.



DU är grym!

J.

2009-07-18 @ 17:06:27
Postat av: JENNY

2009-07-18 @ 17:06:46
Postat av: JennyKE

2009-07-18 @ 17:07:13
URL: http://jennyke.blogg.se/
Postat av: Stella

Jag vet hur det är att helt plötsligt inte känna lika starkt för dansen som man gjort tidigare. Jag var helt knäckt och undrade om mina år som dansare var slut där just då. Men det var bara en period, och nu har jag mer energi och styrka än någonsin.

Man är inte en sämre dansare bara för att man tappat fokus en stund, man är snarare bara mänsklig.



Blev så glad att komma in på en dansblogg, hur ofta händer det? Im gonna keep on reading :)

2009-07-24 @ 19:46:35
URL: http://vapendragare.blogg.se/

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Namn: Celina
Årskull: Gissa! ;)
Bor: I min 37:a på Gärdet
Sysslar med: Egenföretagare och frilansar som dansare och koreograf. Undervisar i dans på bl.a. Lidingö och Balettakademien i Stockholm. Håller också lite på med musik i olika projektformer.
I min blogg: Här hittar du allt från dans, musikvideoinspelningar, träning och kost till kläder, mode och annat ytligt. ;) Det som händer mig och saker jag gillar/inte gillar hittar ni här helt enkelt.
Motto: "Fake it 'til you make it"

Våra vänner:
Celina Rydéns blogg
Naglar i Stockholm - CelinasNaglar
Ida Warg - Sveriges bästa träningsblogg
Musikstuio i Stockholm, mixning och mastering
Kalasfabriken - Coverband
Webbdesign, Googleoptimering i Stockholm
Avslappningsmusik och Meditationsmusik


RSS 2.0