Dagens mattips!
Du behöver;
Några skivor rökt lax
2 dl quinoa
Grönsaksbuljong
Körsbärstomater
Färsk basilika
Fetaost
Peppar
Olivolja
Citronsaft/citronextrakt
Paprikapulver
Till såsen;
Lätt kesella
Mjölk
Honung
Så här gör du;
Koka upp vatten med grönsaksbuljong och häll i quinoan. Låt stå på svag värme i 15 min. Skär upp körsbärstomaterna, grovhacka basilikan och skär upp fetaosten. Börja blanda ihop några matskedar Kesella, en skvätt mjölk och ca en rågad matsked honung. Man får köra lite på känn.
När quinoan är klar, häll över en skvätt olivolja och citronsaft eller citronextrakt, peppra och blanda runt med lite paprikapulver. Blanda i tomaterna, fetan och basilikan. Toppa med laxen.
Tadaa! =) Sjukt gott blev det och faktiskt himla nyttigt och bra.
Köp röda isf! Jag älskar mina, en härlig färgklick:)