Recension av Tobbe Trollkarl på Grönan

Datum 2010-07-01 Klockslag 20:48:56

Tobbe Trollkarl på Gröna Lund — en rolig halvtimme

1 juli, 2010

Tobbe Trollkarl och hans duktiga assistent Celina har endast kört programmet två gånger när vi sitter som åskådare dagen efter premiären.  Vi får se trettio minuters show med Tobbe i sin klassiska energiska stil presentera det ena skrattframkallande tricket efter det andra.

Tyvärr gick ridån isär lite för tidigt så publiken råkade få se när Tobbe just kommit ur duschen, men han fixade det. Sedan drog det hela igång med en klappvänlig inledning där alla barn direkt rycks med och Tobbe själv hoppar, dansar, klappar händer och skrattar och det gör publiken också.

Tobbe trollar med en stor packlåda och plötsligt dyker assistenten Celina upp ur den, han försöker få tyst på en bebis som skriker, men lyckas bara sådär. Han trollar bort en duk och en flicka hjälper honom att trolla fram duken igen, men innan dess hinner han skoja med flickan så att barnen i publiken vrider sig av skratt. Även om man känner igen en del av påhitten så rycks man som publik med av Tobbes energi och skrattar med honom.

 

En pojke hjälper till att plocka pengar ur luften innan Tobbe presenterar sin ”Illusione Impossible” eller något sådant, det var inte svenska i alla fall, men det var en häftig rutin och han trollar fram totalt nio stycken av samma sort.

Till sista numret lockas en mamma upp på scenen där hon sågas mitt itu i ännu ett häftigt nummer, och medan mamman ligger sågad i två delar dansar Tobbe och Celina till låten ”Det gör ont, det gör ont…”. Showen slutar i skratt och applåder från en nöjd publik som har sett ännu en show som vi kan rekommendera för den som vill ha en rolig halvtimme.

Över en kopp kaffe efter föreställningen berättar Tobbe att han redan har nästa års föreställning i tankarna. Man blir glad när man ser Tobbes föreställning, så årets utfärd som Ulla och jag gjorde från Lerum till Stockholm och Gröna Lund via Nyköping med Magi-Arkivet och Gertrud och Christer Nilsson är väl värd resan. Spelas måndag – söndag klockan 14.00 och 16.00 till och med 1 augusti.

Celina, Tobbe, Thorbjörn, Christer

Text och foto Conny Ray

Svävande kartongen som Celina produceras ur. Tobbe har ju blivit pappa!

Myntfångsten. Text på tröjan: ”Tobbe Trollkarl, snälla trolla bort min … ”

 

Artikeln hittar ni på www.magiarkivet.se


Kommentarer

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Namn: Celina
Årskull: Gissa! ;)
Bor: I min 37:a på Gärdet
Sysslar med: Egenföretagare och frilansar som dansare och koreograf. Undervisar i dans på bl.a. Lidingö och Balettakademien i Stockholm. Håller också lite på med musik i olika projektformer.
I min blogg: Här hittar du allt från dans, musikvideoinspelningar, träning och kost till kläder, mode och annat ytligt. ;) Det som händer mig och saker jag gillar/inte gillar hittar ni här helt enkelt.
Motto: "Fake it 'til you make it"

Våra vänner:
Celina Rydéns blogg
Naglar i Stockholm - CelinasNaglar
Ida Warg - Sveriges bästa träningsblogg
Musikstuio i Stockholm, mixning och mastering
Kalasfabriken - Coverband
Webbdesign, Googleoptimering i Stockholm
Avslappningsmusik och Meditationsmusik


RSS 2.0