Fredagsmys enligt Wikipedia

Datum 2010-07-23 Klockslag 17:16:02
Fredagsmys är en aktivitet där familj eller vänner samlas på fredagkvällen efter en slutförd arbetsvecka och firar helgen med lugn samvaro, hämtmat, plockmat, godis, TV-tittande, och ibland alkoholdrycker för de vuxna. Enligt etnologen Charlotte Hagström vid Lunds Universitet är fredagsmyset en modern rit. Fredagsmyset kan också lindra stress. Begreppet fredagsmys är viktigt i marknadsföring av mat och godis. Det används bland annat i en kampanj för snacks från OLW. Fredagsmyset har också utsatts för satir av Henrik Schyffert i föreställningen The 90's - ett försvarstal där han påtalar sina föräldrars alkoholkonsumtion. Fredagsmys har även fått en stor betydelse inom olika sociala medier. Den näst största svenska gruppen inom den populära portalen Facebook (efter tv-serien Solsidans) är Vi som älskar fredagsmys som uppgår till nästan 2% av Sveriges befolkning.

Kommentarer
Postat av: spea

heej

kan du fråga något på frågestunden snygg blogg

2010-07-23 @ 18:09:57
URL: http://jstarlet.blogg.se/

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Namn: Celina
Årskull: Gissa! ;)
Bor: I min 37:a på Gärdet
Sysslar med: Egenföretagare och frilansar som dansare och koreograf. Undervisar i dans på bl.a. Lidingö och Balettakademien i Stockholm. Håller också lite på med musik i olika projektformer.
I min blogg: Här hittar du allt från dans, musikvideoinspelningar, träning och kost till kläder, mode och annat ytligt. ;) Det som händer mig och saker jag gillar/inte gillar hittar ni här helt enkelt.
Motto: "Fake it 'til you make it"

Våra vänner:
Celina Rydéns blogg
Naglar i Stockholm - CelinasNaglar
Ida Warg - Sveriges bästa träningsblogg
Musikstuio i Stockholm, mixning och mastering
Kalasfabriken - Coverband
Webbdesign, Googleoptimering i Stockholm
Avslappningsmusik och Meditationsmusik


RSS 2.0