Från magiarkivet.se

Datum 2008-07-27 Klockslag 19:48:26

Direkt taget från en artikel ur "magiarkivet.se"



Tobbe Trollkarl på Grönan

 

När sommaren kom igen på andra varvet hade vi för länge sedan bokat in ett besök på Gröna Lund och Tobbe Trollkarls Sommarshow. Solens varma strålar gjorde att publiken tidigt, med glassen i handen, sökte sig in i skuggan på dansbanan där showen skulle vara. Man hör att förväntningarna bland barnen är stora för på scenen står spännande saker såsom ett vitt tält, en stor fyrkantig låda med rör eller vad det nu är vid sidorna, ett trolleribord och en stor TV och ett blädderblock.

 

Efter en häftig presentation drar musiken igång och Tobbes suveräna assistent Celina snurrar runt tältet och visar alla sidor samtidigt som hon lyser igenom det med en stor ficklampa. Hon visar tältet tom för att några sekunder senare trolla fram huvudpersonen Tobbe Trollkarl. Barnen jublar.

 

På numer klassiskt sätt drar Tobbe igång showen. Han får barnen att klappa i takt, att stampa i golvet i takt och att skrika högt i skyn - i takt. Barnen älskar detta och nu när Tobbe har fått greppet om barnen, är det dags för en röd duk att plötsligt dyka upp i handen och lika fort försvinna igen.

 

En flicka får hjälpa Tobbe men först ska hon hålla en trollstav, men den var inte bra så hon får en ny och en ny och en ny i ett rasande tempo där musiken förhöjer effekten. Som tack för att hon var så bra får hon en ballongfigur, precis det djur hon önskade sig…

 

Nu ändrar showen tempo och Tobbe jobbar till lugnare musik när han presenterar ett rep som han klipper sönder på flera ställen, knyter ihop, flyttar knuten och delar repet igen. Publiken blir stum av förundran.

 

Innan nästa nummer tänder sig TV-skärmen och Tobbe sätter sig vid trolleribordet. Han visar nu en ny sida av sitt kunnande. Han förklarar att alla nu ska passa på så att de inte missar något och genomför ett nummer med fyra stora mynt som förflyttar sig mellan händerna på bordet, medan assistenten Celina förmedlar vad som händer med en videokamera och vi ser allt på TV-skärmen.

 

Nu kommer föreställningens höjdpunkt, Tobbe ska fånga en pistolkula i munnen, nej han ändrar sig och hans duva för göra det istället. En pojke får hålla pistolen och det går som det brukar gå för Tobbe, så istället får han pojken att sväva fritt i luften. Barnen jublar igen.

 

Innan avslutningsnumret får Tobbe dockan Barbie att sväva, med hjälp av en speciell apparat kan han höra vad publiken tänker och en dam i publiken får skriva ner ett ord på att stort papper medan Tobbe skriver samma sak på ett papper från ett blädderblock.

 

Som avslutningstrick visar Tobbe och Celina illusionen där hon kryper in i lådan som varit på scenen hela tiden. Tobbe stänger dörren och rören vid sidorna visar sig vara lysrör som han tänder och kör rakt igenom henne. Nu tar han bort dörren och bakstycket och vi ser honom rakt igenom den tomma lådan. Några sekunder senare dyker hon upp igen med sitt glada leende. En bejublad föreställning

 

Tobbe har sin egen stil som han förbättrat i denna föreställning genom att variera tempot mer. Med väl vald musik förstärker han tempot i de olika sekvenserna. Assistenten Celina ska han vårda väl, hon är ett fynd som ger guldkant på föreställningen. Tack Tobbe, det var värt resan till Stockholm.

 

Slutomdöme: Rekommenderas!
Conny Ray




Foto Gertrud Nilsson

Sista föreställningarna ges på Gröna Lund i Stockholm den 1 augusti klockan 14.00 och 16.00!


Direktlänk till artikeln




Tyvärr ser jag lite halvmongo ut på vissa av bilderna, men men.. det bjuder jag på! ;)

Igår var jag och babe på date! Hihi, vi dejtar mycket vi.. det är mysigt.. =) Först var vi och åt middag, sen blev det fika i Kungsträdgården, efter det en mini-nap på en av gräsmattorna i Kungsträdgården (ja, ja vet, vi är lite halvskumma, men vi måste verkligen napa efter att vi ätit!). Och efter det blev det bio på Rigoletto och Batman! Guuuuuuud så bra den var!!! Och Heath Ledger är heeeeelt otrolig!! Om han inte får en Oscar för den där rollen så är det f-n på hela det där systemet!

Förresten, Christian berättade igår att Jonny Depp (som är min absoluta favorit skådis, alla kategorier) aldrig fått en Oscar! Det är ju verkligen helt sjukt!! Aja, hoppas bara att dom fattar att ingen annan hade kunnat gjort Jokern bättre än Heath..! För mig har han absolut förvandlats till en legend.


Kommentarer
Postat av: Nathalie

Guu vilken grym recension! Grattis! :D Klart Tobbe ska vårda dig väl, det ska alla göra ;) Ja synd inte Heath Ledger hann få en Oscar men han dog han vettu :( Tog livet av sig... Jag åker hem till Stockholm på tisdag eller onsdag tror jag. Tror du det finns möjlighet att komma och säga hej och kika då? :)

2008-07-27 @ 22:39:11
URL: http://nathafuckinglie.blogg.se/

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Namn: Celina
Årskull: Gissa! ;)
Bor: I min 37:a på Gärdet
Sysslar med: Egenföretagare och frilansar som dansare och koreograf. Undervisar i dans på bl.a. Lidingö och Balettakademien i Stockholm. Håller också lite på med musik i olika projektformer.
I min blogg: Här hittar du allt från dans, musikvideoinspelningar, träning och kost till kläder, mode och annat ytligt. ;) Det som händer mig och saker jag gillar/inte gillar hittar ni här helt enkelt.
Motto: "Fake it 'til you make it"

Våra vänner:
Celina Rydéns blogg
Naglar i Stockholm - CelinasNaglar
Ida Warg - Sveriges bästa träningsblogg
Musikstuio i Stockholm, mixning och mastering
Kalasfabriken - Coverband
Webbdesign, Googleoptimering i Stockholm
Avslappningsmusik och Meditationsmusik


RSS 2.0